Lángos
Konyhaweb 2006.04.25. 20:36
Lángos
* Hozzávalók:
1 kg liszt
kb. 1/2 l tej (liszttõl függ, ált.-ban kicsit több, érezni
kell)
5 dkg élesztõ
1 pohár tejföl
só
* Elkészítés:
Az élesztõt megfuttatom egy kis tejben (elõzõleg pici cukor bele), majd a liszthez keverem és vele egy idõben belerakom a tejfölt, a sót, a tejet. Elõször csak a fél liternyit, aztán ha kell még, akkor még többet. Jól kidolgozom, lehet kézzel, lehet dagasztóspirállal, inkább lágyabb tészta legyen, de ne legyen túl lágy sem. Be kell tenni kb. 2 órára a hûtõszekrénybe, utána lehet sütni forró olajban.
A hûtõben egy hétig is eláll nyersen, és mindig csak annyit sütünk ki,amennyit éppen megeszünk. Ízesítés kedv szerint, fokhagyma, tejföl, rakás reszelt sajt.
Tipp:Ha a tészta egy részébe savanyú káposztát sütünk bele, változatosabb lesz a lángos.
|