Szoljanka
Konyhaweb 2006.04.25. 20:34
Szoljanka
* Hozzávalók:
20 dkg savanyú káposzta
4 dkg kolozsvári szalonna
1 kisebb fej vöröshagyma
10 dkg sárgarépa
6 dkg petrezselyemgyökér
6 dkg zeller
3 dkg gomba
5 dkg ecetes uborka
1 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
1 db citrom
2 dl tejföl
1 pár virsli
1/2 dl fehérbor
3 dkg paradicsompüré
* Elkészítés:
A savanyú káposztát, ha kell beáztatjuk, átmossuk és átvágjuk.
A szalonnát kockákra, a vöröshagymát finomra vágjuk. A zöldségféléket gyufaszál vastagságúra, a gombát szeletekre, az uborkát metéltre vágjuk.
A szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, átpirítjuk, majd a vöröshagymával együtt is átpirítjuk.
Hozzáadjuk a feldarabolt vegyes zöldséget, a gombát, a savanyú káposztát, a metélt uborkát és lassan pároljuk.
Párolás közben beletesszük a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, és 2-3 karika citromot. Vízzel felengedjük és lassan fõzzük, majd a fehérbort is hozzáöntjük. Végül a virslit vékony karikákra vágjuk és a levesbe tesszük.
Tálalásnál tejfölt teszünk bele.
|