Chili
Konyhaweb 2006.04.25. 20:32
# Hozzávalók:
1 kg darált marhahús
3 nagy fej hagyma
1 csokor gyenge zeller zoldje (szárral)
1/2 kg barna bab
1 ek vaj vagy zsír
1 kk pirospaprika
4 szeletelt paradicsom
1 üveg (friss) paradicsomlé (nem sûritett konzerv)
# Elkészítés:
Vágja apróra a hagymát és disztelje meg vajban vagy zsírban. (Hogy ne égjen meg, adjon hozzá egy pici vizet amíg a hagyma teljesen meg nem disztelõdött.) Mikor ez kész, szórja meg pirospaprikával. Adjon hozzá kb. 2 dl vizet és a darált húst. Adjon hozzá 1 pörkölt kockát.
Fõzze tovább kb. 10 percig, majd adja hozzá a szeletelt paradicsomot, a paradicsomlevet, és az apróra vágott zellerszárat. Ha a chili túl sûrû, adjon hozzá egy pohár vizet, ez a fõzés alkalmával úgyis elfõ. Fedje le a chilit és fõzze tovább kb 20-25 percig. Ezidõ alatt az ízek összefõnek.
A legvégén adja hozzá a már elõre megfõzött és leszûrt barna babot. Fõzze az egészet tovább, kb. 5 percig. Így a bab íze belefõ a chilibe, de mégsem fog szétfõni.
Tálalja reszelt mozzarella vagy trappista sajttal és tejföllel. Akár magában, de kenyérrel is nagyon finom. Csakúgy mint a gulyásleves, másnap, újramelegítve a legfinomabb!
|